“We hebben een geweldige plek. Er komen enorm veel mensen voorbij en mooier nog… velen nemen ook een kijkje bij onze auto’s.” Sibastiaan Dorenbos is eigenaar van Auto Centrum Norg. Samen met Peter Mulder stort hij zich – vanuit het vernieuwde pand – sinds kort op de verkoop van jong gebruikte occasions van goede kwaliteit en tegen een concurrerende prijs. De huidige voorraad bedraagt veertig modellen, het streven is om op zestig gebruikte auto’s te komen. “Niet meer, want we willen niet dat auto’s hier een tijdlang blijven staan. Er moet steeds een nieuw aanbod zijn. Daar slagen we nu al aardig in.”

Op zaterdag 28 oktober is er een open huis bij Auto Centrum Norg op de hoek van de Eenerstraat en de Nachtegaalstraat. Iedereen kan dan een kijkje komen nemen in het pand dat sinds half januari in een aantal maanden tijd compleet is opgeknapt. “Ik had het pand al een tijdje op het oog, omdat ik vond dat het een goede plek was voor een autobedrijf. Daarvoor had het gebouw zes, zeven jaar leeg gestaan en dat merk je wel aan de staat van onderhoud. Het was een hele klus om alles weer tiptop in orde te krijgen, maar het is gelukt”, vertelt een trotse Sibastiaan aan de grote stamtafel in de showroom. Op de open dag is er een hapje en een drankje en is er ook voor kinderen van alles te doen.

Positieve reacties

“We krijgen enorm veel positieve reacties, zowel van mensen uit de buurt als van anderen die de autozaak een aanwinst voor Norg vinden. In de buurt zijn ze blij dat na jaren van leegstand het licht hier weer brandt”, vertelt Sibastiaan Dorenbos. “We hebben gekozen voor de naam Auto Centrum Norg. Als ik iets met mijn achternaam zou doen, zou dat alleen maar tot verwarring leiden. We runnen het geheel zelfstandig.”

Verkoper Peter Mulder zit ook van jongsaf in het autovak. Voordat hij met Sibastiaan Dorenbos ging samenwerken, was hij actief bij een autobedrijf in Haulerwijk. “Ik zag dat ze hier bezig waren, heb de auto geparkeerd en ben met Sibastiaan in gesprek gekomen. Er was meteen een klik, we vullen elkaar prima aan.” Zo verzorgt Peter Mulder de sociale media kanalen van het bedrijf. “Dat is vandaag de dag enorm belangrijk. Foto’s, filmpjes en eerlijke informatie.”

Autocentrum Norg Verkopers Peter en Sibastiaan

Eerlijke autoverkoop

“Alle auto’s worden afgeleverd met een geldige APK van tenminste een half jaar”, vervolgt Peter Mulder als het over de voorraad auto’s gaat. “De onderhoudshistorie is aanwezig en we adverteren alleen maar met echte kilometerstanden (NAP). We zijn een door de RDW erkend bedrijf en aangesloten bij NAP. We gaan voor eerlijke autoverkoop en de beste service. Daar bereik je het meeste mee. We zorgen ervoor dat we de auto’s op de heenweg controleren, dat voorkomt dat je op de terugweg problemen krijgt.” Auto Centrum Norg probeert een ieder wat wils te kunnen bieden, dus auto’s die in prijs variëren van vierduizend tot ruim twintigduizend euro, afhankelijk van bouwjaar, merk en model.

Bij Auto Centrum Norg helpen Peter en Sibastiaan de mensen ook met de inkoop van de auto waar iemand op zoek naar is. “We proberen net dat beetje extra te geven en willen daarbij echt onderscheidend te werk gaan. Het gaat er tenslotte om dat we zo goed mogelijk de wensen van onze klanten vervullen.”

Nieuwe auto’s

Naast de verkoop van nette en betrouwbare gebruikte voertuigen, koopt Auto Centrum Norg ook nieuwe auto’s in voor klanten die dat willen. Peter Mulder: “Dus niet alleen voor occasions maar ook voor spiksplinternieuwe voertuigen bent u bij ons aan het juist adres. Bovendien is alle inruil welkom, dus ook een motorfiets, boot of camper.

Niet meer weg te denken vandaag de dag. De auto’s kunnen ook geleast worden en ook het onderhoud en reparaties worden desgewenst door Auto Centrum Norg verzorgd. “Dat doen we nu nog niet zelf, want onze focus ligt echt op de handel.” Maar het pand biedt richting de toekomst voldoende mogelijkheden.

Kwispelen

“Ons grote voordeel is dat we een kleine organisatie hebben en daardoor de prijzen voor onze klanten laag kunnen houden”, zeggen Peter en Sibastiaan. “De auto’s die we op voorraad hebben, staan als het ware te kwispelen om naar hun nieuwe baas te kunnen. We hebben voordat de auto’s hier komen staan het kaf al van het koren gescheiden. We willen tevreden klanten en denken liever in oplossingen dan dat we met problemen geconfronteerd worden. Dat kan door vooraf goed je werk te doen. Op de lange termijn prikken de mensen er toch wel doorheen als je niet waarmaakt wat je belooft. Daarom gaan we altijd voor auto’s van goede kwaliteit tegen een concurrerende prijs.”

 

Dit artikel is geschreven door de Norger Courant